Recensies

……. in een onbegeleide solo prachtig gezongen met haar mooie hoge sopraan, met in de laagte een donkere, onheilspellende sfeer …….
(Requiem van Nils Lindberg)

……. Clara de Vries neemt je mee op ontdekkingstocht naar een zeer aanlokkelijke wereld van klank waarin van alles gebeurt. Zij is daarin uniek…….
(Werken van H. Berlioz)

……. Midas Ensemble maakt juweeltjes. Woorden schieten tekort om de emotionele lading die deze drie mensen brengen, te beschrijven…….
(Muziek van diverse componisten)

……. Clara de Vries presteerde het schier ongelooflijke in dierenliederen van Chausson en Fauré, en liet in de razend moeilijke cyclus ‘Histoires naturelles’ van Ravel horen, van welke eenzame klasse zij is. Pauw, krekel, zwaan, ijsvogeltje en parelhoen gingen voor ons leven door haar fijnzinnige interpretatie…….
(Le Bestiaire van F. Poulenc)

……. Clara was adembenemend. Vooral toen ze ook nog ging zingen…….
(La Grenouillère van F. Poulenc)

……. Met Clara de Vries als Dido en Joep van Geffen als Aeneas waren de hoofdrollen ideaal bezet. De Vries heeft een aristocratisch voorkomen en wist de getormenteerde Dido zowel in zang als mimiek perfect neer te zetten, voornaam en gepassioneerd tegelijkertijd……. Alle koren werden fris, stralend en kernachtig gezongen, zodat hun prestatie gelijke tred hield met die van de professionele solisten……. Het grootste compliment voor de titelrol kwam evenwel van het publiek. Toen Clara de Vries de wereldberoemde stervensaria ‘When I am laid in earth’ zong kwamen links en rechts de zakdoeken tevoorschijn…….
(Dido and Aeneas van H. Purcell)

……. Sopraan Clara de Vries maakte met haar stralende stem en warme persoonlijkheid het jubileumconcert van l‘Espérance, in de IJsseldijkkerk tot een waar muzikaal feest…….
(Werken van K. Jenkins)
Krant IJssel- en Lekstreek, 27 Oktober 2012 (Klik hier voor het artikel in pdf)