C.V.

Na mijn opleiding aan het Conservatorium in Zwolle heb ik 14 jaar intensief gestudeerd bij Aafje Heynis. Op haar advies volgde ik cursussen: interpretatie van de Duitse liedkunst aan het Mozarteum in Salzburg, opera aan het Internationaal Opera Centrum in Amsterdam en bij het Internationaal Vocalisten Concours in ’s Hertogenbosch een masterclass voor lied met orkest.In 1990 was ik een van de finalisten van de Erna Spoorenberg Solisten Presentatie. Dit leverde mij veel uitnodigingen op voor het zingen van solistische partijen in oratoria. Mijn repertoire heeft zich snel ontwikkeld en is nu breed en veelzijdig.

Aafje Heynis blijf ik dankbaar voor haar inspirerende lessen. Toen zij moest stoppen met lesgeven vervolgde ik mijn studies bij Jim Mc Cray, Charlotte Margiono en Margareth Beunders. Ook die lessen blijken elke dag weer waardevol.

Bij de Nederlandse Opera heb ik meegewerkt aan de bijzondere productie Samson van Georg Friedrich Händel. En in het kader van het Holland Festival aan de hedendaagse opera Raaff van Robin Raaf onder regie van Pierre Audi. In 2003 werkte ik bij het Onafhankelijk Toneel in Rotterdam. In het Nieuwe Luxor Theater brachten wij The Death of Kinghoffer van J.Adams.

Voor verschillende omroeporganisaties heb ik meegewerkt aan radio- en TV-programma’s. Met koren werkte ik aan CD-opnamen. Ook met collega’s maakte ik CD’s.

Ik zing in grote en kleine Nederlandse zalen, kerken en schouwburgen. Tournees heb ik gemaakt door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Canada, Korea, Singapore en Indonesië. Tijdens een internationaal muziekfestival in Korea ontving ik als lid van het Midas Ensemble, een speciale prijs. Al mijn kennis en ervaring geef ik graag door aan mijn leerlingen.

Clara de Vries - 002  Clara de Vries - 055  Clara de Vries - 057